Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Δεν φεύγει το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου από την Άρτα

Αναδημοσίευση από το taxydromosartas.gr
Με τίποτα δεν φεύγει το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου από την Άρτα.
Το τελευταίο διήμερο κυκλοφορεί, κυρίως στο διαδίκτυο, αλλά και σε έντυπα της Ηπείρου ότι το ΤΛΠΜ (Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής) ΤΕΙ Ηπείρου «μετακομίζει» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με έδρα την Κέρκυρα. Ταυτόχρονα ο «Ταχυδρόμος» της Άρτας, επικαλούμενος έγκυρες πηγές, σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Τετάρτης δημοσίευσε τις προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης για την ενοποίηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου.
Πρόκειται για το πόρισμα που η Επιτροπή απέστειλε στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, από τον οποίο περιμένει τις παρατηρήσεις.


Πουθενά και σε καμία συνομιλία που είχαμε πριν τη δημοσίευση του αποκλειστικού ρεπορτάζ αλλά και μετέπειτα, δεν προκύπτει τέτοια πιθανότητα. Το ΤΛΠΜ σε περίπτωση ενοποίησης των δυο Ιδρυμάτων παραμένει στην Άρτα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προτείνεται να μετονομαστεί σε Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Πράγματι, η Επιτροπή Διαβούλευσης για την ενοποίηση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, συμπεριέλαβε στο πόρισμά της την πρόταση μεταφοράς του ΤΛΠΜ στην Κέρκυρα. Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας το ξέκοψε μια και καλή. Στις παρατηρήσεις επί του πορίσματος της εν λόγω Επιτροπής ανέφερε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν θα αναφέρεστε σε μεταφορές τμημάτων από άλλο ακαδημαϊκό Ίδρυμα». Αυτό μπορεί να γίνει, είπε, μόνο στην περίπτωση που υπάρχει συναίνεση της άλλης πλευράς. Και επειδή αποδοχή τέτοιας προοπτικής από την Επιτροπή Διαβούλευσης για την ενοποίηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο, κάθε συζήτηση έχει σταματήσει εν τη γενέσει της. Και σταμάτησε ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Το θέμα για δήθεν μεταφορά του ΤΛΠΜ στην Κέρκυρα πήρε διαστάσεις από ερώτηση, την οποία έκανε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, την οποία διαδίκτυο και έντυπα «υιοθέτησαν», κάνοντας λόγο για μεταφορά. Τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει και υποθέτουμε ότι τις απαντήσεις στην ερώτηση θα δώσει το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, διαψεύδοντας τις φήμες που εσχάτως κυκλοφορούν.

Δημοφιλεις αναρτήσεις