Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Πες αλεύρι.... η ασπαρτάμη σε γυρεύει


Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν η Coca Cola και οι άλλες εταιρίες αναψυκτικών λανσάρανε στην αγορά τα zero sugar προϊόντα τους,  για την νέα γενιά τότε που ήθελε να είναι πιο fit, καθώς τα αμερικανάκια  αλλά και τα ελληνάκια έπαιρναν κιλά και γινόταν χοντρούλικα και υπέρβαρα.... από την πολλή ζάχαρη. 

Ένα "επαναστατικό" συστατικό, η ασπαρτάμη,  έπαιρνε τη θέση της κακιάς ζάχαρης.  Χρειάστηκαν 40 και παραπάνω χρόνια να παραδεχτεί  ο ΠΟΥ ότι η ασπαρτάμη είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία....  αυτά έχει η ζωή αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά, θέλεις το κακό μας....  ή από ζάχαρη θα πάμε ή από ασπαρτάμη....

Για πρώτη φορά, μια ημι-ανεξάρτητη επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε ότι η ασπαρτάμη, ένα δημοφιλές τεχνητό γλυκαντικό που βρίσκεται σε χιλιάδες προϊόντα όπως τα αναψυκτικά διαίτης και οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη, πρέπει να χαρακτηριστεί ως «πιθανώς καρκινογόνος» για τον άνθρωπο. in.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις