Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μωρά στο facebook

Το internet δεν είναι αστείο. Πολλοί γονείς έχουν ξεφύγει και επιτρέπουν σε μωρά να έχουν Facebook. O pitsirikos μπορεί να το αναφέρει σαν αστείο, αλλά οι συνέπειες είναι τραγικές:
"Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφάλειας Διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αφού διαπιστώνεται πως πολλά παιδιά στη χώρα μας έχουν προφίλ στο Facebook από πέντε ετών.
Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ οι ενήλικες ψάχνουν να βρουν στο Facebook τους παλιούς τους συμμαθητές, τα νήπια αναζητούν τους συμμαθητές που θα έχουν όταν θα πάνε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.




Δεν είναι λίγα και τα νήπια που αναζητούν στο Facebook άλλα νήπια που ήταν μαζί τους στο μαιευτήριο ή στη διπλανή θερμοκοιτίδα.


Ένα στα δέκα νήπια χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου, ενώ τα άλλα εννιά προτιμούν να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου εκτοξεύεται μέσα στα νηπιαγωγεία, γιατί τα νήπια δεν φέρνουν ναρκωτικά στο σχολείο επειδή τους τα κλέβουν οι δάσκαλοι.


Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, ένα στα δέκα νήπια έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ τα υπόλοιπα εννιά –που δεν έχουν- το καρπαζώνουν, του παίρνουν το κινητό και αρχίζουν να τηλεφωνάνε σε όποιον να ‘ναι, με αποτέλεσμα οι γονείς του ενός στα δέκα νήπια να πρέπει να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς, να χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους και να είναι έτοιμοι να φύγουν μετανάστες στην Αυστραλία.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κάποια νήπια -εκτός από κινητό- έχουν ακίνητο, αυτοκίνητο και εξοχικό, ενώ νοικιάζουν και γκαρσονιέρα για να πηγαίνουν την γκόμενα.


Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η χρήση του Διαδικτύου εκτός σχολείου κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, γιατί οι έφηβοι είναι τίγκα στα καυλόσπυρα και έχουν πήξει στη μαλακία, όποτε ξεχαρμανιάζουν βλέποντας τσόντες.


Πολλά παιδιά εξέφρασαν παράπονο γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή στο σπίτι αφού ο μπαμπάς τους καβλαντίζει όλη μέρα με τις Ουκρανές στο Facebook, οπότε είναι υποχρεωμένα –για να αναπληρώσουν το κενό- να βλέπουν τσόντες στο σχολείο και έτσι αποσπάται η προσοχή τους από την απλή μέθοδο των τριών και το Πυθαγόρειο Θεώρημα.


Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου επισημαίνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι στο Διαδίκτυο αλλά είναι πολύ καλύτερο να λιώνεις όλη μέρα στο Διαδίκτυο από το να τρως στη μάπα τους δυο προσκυνημένους ραγιάδες που είναι γονείς σου και σαπίζουν με τούρκικα σίριαλ μπροστά στην τηλεόραση."

Δημοφιλεις αναρτήσεις